Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Siemens

Duális képzés kialakításáról kötött megállapodást a Siemens Zrt. és az Óbudai Egyetem Budapesten.

Az Óbudai Egyetemen a cég gyakorlati oktatása az idei egyetemi szemeszter második félévében, vagyis 2019 elején indul villamosmérnöki alapképzésben – közölte Dale A. Martin, a Siemens magyarországi vállalatának vezetője.

A megállapodás aláírásán a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a jövő munkaerőpiaci kihívásaira a duális képzés készíti fel a leghatékonyabban a pályakezdőket. Magyarországon elsőként a Siemens indított német mintára duális képzést – emlékeztetett.

Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy a duális képzés nagy terhet jelent a hallgatóknak, azonban a megszerzett tudással a szakterületen tevékenykedő cégek bármelyikénél elhelyezkedhetnek.

Megfogalmazása szerint a gyakorlati oktatás új kezdeményezésnek tűnhet Magyarországon, holott már a száz évvel korábbi tanrendekben is fontos szerepe volt. Újbóli bevezetésüktől az intézmény vezetője azt reméli, hogy a magyar felsőoktatás visszaszerezheti korábbi rangját és hírnevét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára szerint a duális képzés az elméleti tudás gyakorlatba ültetésével javítja a tanulás hatásfokát és a diákok tanulmányi eredményeit. Szigeti Ádám rámutatott, hogy a gyakorlati képzés nem elvesz az elméleti tudásból, hanem kiegészíti és többlettartalommal gazdagítja azt.

Tájékoztatása szerint Magyarországon az idén szeptemberben  2058 hallgatóval a 4. duális évfolyam kezdődött el. Az eddigi tapasztalatokat a Duális Képzési Tanács értékeli, és ezek alapján frissíteni fogja a rendszer szabályozását – tette hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Siemens

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.51)