Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja

Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja. A program honlapján közzétették a jelentkezés lehetséges helyszíneit, illetve az intenzív kurzusok jellemzőit is.

140 ezer 9. és 11. évfolyamon tanuló diák jogosult arra, hogy két hetet egy választott célország anyanyelvi környezetében töltsön el 20-25 órás intenzív nyelvtanfolyamokon. A fiatalok külföldi nyelvtanulási programjára 90 milliárd forintos keretet biztosított, ez diákonként csaknem 2000 eurót jelent.

Az angol nyelvű képzéseken Anglia, Írország és Málta, német nyelvterületen Ausztria és Németország lehetnek célországok, emellett Franciaországba és a kétnyelvű iskolák esetében Kínába jelentkezhetnek a fiatalok.

A program honlapján  az érdeklődő fiatalok, családjaik, nyelvtanáraik, az iskolák és a fenntartók megismerhetik a kurzusokat és a nyelviskolákat.

A honlapon egyelőre 149 angol, 26 német és 21 francia nyelviskola szerepel – mind akkreditált nyelviskolák -, melyeknél több mint 5300 angol, 460 német és 360 francia kurzus közül lehet választani. A kínálat január közepéig folyamatosan bővül.

A külföldi nyelvtanulási program során délelőttönként nyelvi kurzusok, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 111

More in Közoktatás, Nyelvtanulás
Ötven településen indul el a Tanítsunk Magyarországért! program
200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

Négy egyetem - Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs - kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál...

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
A PDSZ az Emmi vezetőjéhez fordul a tanárok biztonsága érdekében

A csütörtöki győri tanárkéselés után ismét az emberi erőforrások miniszteréhez fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ),...

Close