Először lesz online oktatás a debreceni nyári egyetemen

A debreceni nyári egyetem csaknem százéves történetében első alkalommal fordul elő, hogy a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieket nem személyesen látja vendégül az intézmény: a világjárvány miatt idén online tartják meg a kurzusokat – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel szerdán.

Közleményük szerint a tanárok és a diákok védelmében már március 10-e óta távoktatásban zajlanak a kurzusok. Áprilisban már az is látszott, hogy a nyári magyar nyelv- és kultúra tanfolyamokat sem lehet a hagyományos formában megrendezni, ezért itt is egy új formát kellett kitalálni. Először meghirdették a “Maradj otthon!” társalgó programot, amely ingyenes beszélgetést biztosított az érdeklődők számára, és amelyen 3 hétig heti 45 percben ötvenen vettek részt – ismertették.

A június 8-án induló tanfolyam több szinten indul, előtte felmérik a diákok tudását, és ennek alapján osztják be a hallgatókat 4-6 fős csoportokba. Az eddigi jelentkezések alapján német, svájci, francia, lengyel, kanadai és amerikai érdeklődő is van, közöttük olyan is, aki jelenleg Magyarországon él.

A nyelvtanfolyamok mellett a nyári egyetem tematikus kurzusokat is hirdet, ahol heti két órában lehet tanulni a magyar konyháról, népdalokról és popzenéről, de online idegenvezetésen is részt lehet venni Debrecenben, illetve a helyi templomokban.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Először lesz online oktatás a debreceni nyári egyetemen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 33

More in Felsőoktatás
Több mint 6600 hallgatót vettek fel a Debreceni Egyetemre
Elmarad a doktoravató ünnepség a Debreceni Egyetemen

A járványügyi helyzet miatt a diplomaosztókhoz hasonlóan elmarad a június 6-ára tervezett nyári doktoravató ünnepség is...

Fiatal kutatók több mint fele gondolkodik a pálya elhagyásán
Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Idén a megszokott szeptember végi időpont helyett egész Európában november 27-én és 28-án rendezik meg a...

Close