Karrier

Első nap az irodában? Ezt vedd fel!

Az első benyomás, azt mondják, roppantul fontos. A fellépésed milyensége pedig előre sok mindent elárul. Ehhez azonban nem csupán a természetes karizmád, kisugárzásod tartozik hozzá, hanem az öltözeted is.

Vajon miről tanúskodnak a ruhadarabjaid? Ha beszélni tudnának, mit mondanának rólad? A helyzet az, hogy valójában beszélnek, mégpedig a stílus nyelvén, és igazán sokat mesélnek rólad! Úgyhogy érdemes tudatosan kiválasztani, hogy mi az a szett, amiben az első munkanapodon megmutatod magadat a nagyvilágnak, meg persze a kollégáidnak!

 

Ki mondta azt, hogy az elegancia és a lezserség nem egészíthetik ki egymást?

Bárki is utalt erre, ez bizony jókora tévedés, ugyanis a jó értelemben vett lazaság még vonzóbbá varázsolhatja az amúgy is ellenállhatatlan eleganciát. Pontosan ezért annyira jó választás a sport öltöny! Minden megvan benne, amire az első debütálásod alkalmával szükséged lehet. Figyelemfelhívó, de kifinomult formában! Pont annyira stílusos, hogy az mindenki számára magától értetődő, ugyanakkor nem túl sok, könnyű befogadni! És ami a te szempontodból különösen fontos, hogy kényelmes! Ha napi tizenkét órát kell benne lenyomnod, akkor is megőrizhető az ideális komfortérzet. Ami pedig nem csekély mértékben támogathatja a hatékonyságodat, a teljesítőképességedet. Erre a helytállásra még a főnök is felfigyelhet!

Ami a színválasztást illeti, ha a munkahelyeden nincsen meghatározott dress code, akkor szabadon válogathatsz. Igaziból ha jókedv, lazaság jellemez, akkor kár lenne komor árnyalatokkal szemezned, mert sokkal hozzád illőbbek a vidám színek. Amikből akad elég a palettában! Ráadásul a színekkel a környezetednek is üzenhetsz!

 

Mi van még túl az öltönyön?

Ha még ennél is sportosabb viseletre vágysz, akkor egy hozzád passzoló zakó és farmer kombinációja nagyszerű szolgálatot tehet. Kétségtelenül elegánsabb, mint az átlagos, hétköznapi öltözködés, ugyanakkor könnyedséget, lezserséget testesít meg, férfias köntösben, akarjuk mondani zakóban. Ha megvan a szetted, ha készen állsz, akkor kezdődhet is a kaland!

Legfrissebb cikkek

Social media toborzás tévhitek a Facebooktól a TikTokig

Interjú Knáb Anitával és Szilvási Gáborral Nem mindegy, hogy egyedül a céglogóra bízzuk cégünk toborzási…

2024. 02. 12.

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a…

2023. 12. 11.

Mire kíváncsiak az IT-sok az álláskeresés során?

Az álláshirdetések hiányosságai nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, ha egy vállalat nem találja meg a megfelelő szakembert…

2023. 12. 1.

Három tipp, hogy zökkenőmentes legyen minden tárgyalásod

Az elegáns megjelenés az üzleti találkozók, megbeszélések elengedhetetlen „kelléke”. Nem véletlenül fogalmazunk így. Ugyanis pusztán…

2022. 12. 22.

Így lehetséges az irodád stresszmentes átköltöztetése

Új otthonba költözni rendkívül stresszes, azonban gondolj csak bele, mennyivel nehezebb lenne ez akkor, ha…

2022. 09. 27.

Hogyan rendezd át az irodát úgy, hogy igazán átláthatóvá váljanak az iratok?

Az iratok, számlák és más olyan dokumentumok, amelyekből temérdek mennyiségű halmozódhat fel rövid idő alatt…

2022. 09. 9.