Európai Bizottság 20 millió euróval növelné a hallgatói mobilitási programok 2019-es keretétAz Európai Bizottság javaslatot tett az Erasmus+ uniós programok költségvetésének 20 millió euróval történő növelésére annak érdekében, hogy az unió még jobban tudjon igazodni a munkaerőpiaci igényekhez – közölte az uniós bizottság.

Günther Oettinger uniós költségvetési biztos nyilatkozata szerint a 20 millió eurós többlettámogatást kapna az Erasmus+ program, vagyis az unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja.

Ez a többletpénz hozzájárul majd az európai egyetemek hálózatainak kialakítására irányuló új uniós kezdeményezéshez is. Az EU 2021-re európai egyetemek 12 hálózatát kívánja létrehozni, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy több uniós országban folytatott tanulmányaikat kombinálva szerezzenek diplomát, és ezek a hálózatok hozzájárulnak az európai egyetemek nemzetközi versenyképességéhez az unióban és azon kívül egyaránt.

A javaslat elfogadásához szükség van az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának jóváhagyására.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Európai Bizottság 20 millió euróval növelné a hallgatói mobilitási programok 2019-es keretét

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Karrier
A legjobb 200 intézmény közé került a Semmelweis Egyetem
Lakossági szűréseket végeznek szeptembertől a Semmelweis Egyetemen hallgatói

Lakossági népegészségügyi szűréseket végeznek szeptembertől a Semmelweis Egyetemen hallgatói - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel....

Állásbörzét rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen
Állásbörzét tartanak állami vállalatok szerdán

Másodszor szervez közösen állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és...

Close