Hosszú távú diáksport-mozgalmat indított a Magyar Diáksport Szövetség

Hosszú távú diáksport-mozgalmat indított el a HIPE 2018 elnevezésű budapesti testnevelési konferencia csütörtöki nyitónapján a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az iskoláskorú gyerekek napi legalább 60 perces testmozgásának fontosságára.

Az MDSZ közleménye szerint a DO60 fantázianevet viselő kezdeményezés fő célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek, tanuló életébe beépüljön a napi legalább 60 percig tartó közepes-erős testmozgás, ez a mozgásmennyiség és intenzitás felel meg ugyanis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásának az 5-17 éves korosztályban.

A mozgalom másik célja, hogy a diáksportban az eredmények, helyezések és győzelem mellett, illetve helyett nagyobb hangsúlyt helyezzenek az egészségközpontúságra, a gyerekek életkori sajátosságaira, személyiségfejlődésére és belső motivációjára. A játékkal és a sportolás közben szerzett pozitív, társas élményekkel lehet elérni hogy a diáksport érzelmileg biztonságos környezetet jelentsen a tanulóknak – olvasható a közleményben.

Az MDSZ Facebook-oldalán mostantól 60 napon át hasznos ötleteket ad a felnőtteknek, elsősorban a szülőknek és az iskolákban dolgozóknak, hogy miként tudnak a kitűzött célok eléréséhez hozzájárulni.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hosszú távú diáksport-mozgalmat indított a Magyar Diáksport Szövetség

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.48)