Ingyenes felvételi felkészítő program indul

Irány az egyetem 2020! elnevezéssel ingyenes felvételi felkészítő programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a programmal az érettségivel már rendelkező, a felsőoktatásba jelentkezni kívánó diákoknak szeretnének segíteni, akik a köznevelés rendszeréből már kiléptek.

Kifejtette: 2020-ban változnak a felvételi követelmények, és az emelt szintű érettségi kiemelt szerepet játszik a jövőben, egy tárgyból kötelező lesz letenni.

Kiemelte: az a tapasztalat, amelyet felmérések is alátámasztanak, hogy a felsőoktatásba emelt szintű érettségivel belépő hallgatók sikeresebbek tanulmányaik során, illetve kevésbé morzsolódnak le. Egy ilyen módosítás ugyanakkor felelősséggel is jár – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a köznevelési intézményekben a tanulók felkészítése már az új szabályoknak megfelelően zajlott.

Ugyanakkor a tárca érzékelte, hogy van egy olyan jelentkezői kör, amely már “nincs a rendszerben”, mert több éve érettségizett. Úgy számolnak, hogy a programon keresztül több ezer diáknak tudnak majd segíteni a felkészülésben – jelezte az államtitkár.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke hozzátette: délután szervezik a programokat, amelyeket olyan pedagógusok tartanak, akik a középiskolásokat is felkészítik az emelt szintű érettségire.

Mintegy 50-60 intézmény indít várhatóan ilyen tanfolyamot, a jelentkezők számától függően.

A programra minden nagykorú, cselekvőképes, tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, gimnáziumi érettségit december 31. előtt szerzett magyar állampolgár jelentkezhet, aki emelt szintű érettségi szeretne tenni a 2020 május-júniusi vizsgaidőszakban.

Minden megyében szerveznek emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből, angolból, németből, fizikából, biológiából, kémiából vagy földrajzból.

A heti kétórás, csoportos felkészítők 2020. január második hetében kezdődnek, és április 30-ig tartanak. A csoportok minimális létszáma 8 fő, ha ezt nem éri el a jelentkezők száma, akkor a szervező intézmény és fenntartó dönti el, hogy elindítják-e a felkészítőt.

Jelentkezni a név, választott tárgy és a település megadásával 2019. december 3. és 2020. január 10. között lehet az alábbi oldalon található elérhetőségeken.

A részvétel ingyenes, de a jelentkezőnek írásban vállalnia kell, hogy az általa előzetesen megjelölt felkészítőn részt vesz.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ingyenes felvételi felkészítő program indul

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 58

More in Felsőoktatás, Közoktatás
MDSZ: az állóképesség javult, a túlsúly továbbra is nagy probléma a diákok körében
Ötből négy tizenéves nem mozog eleget

A 11 és 17 év közötti korosztályban ötből négyen nem sportolnak eleget az Egészségügyi Világszervezet (WHO)...

Érettségi Budapesten
Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy...

Close