Itt vannak az érettségi feladatsorok és megoldásaik

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerültek fel az oldalra – a reggel 8 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8 órakor, a 14 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14 órakor.

Június 8 és 15 között tartják az emelt szóbeliket, 19 és 30 között pedig a középfokú szóbeliket.

Az idei érettségi több változást is hozott. A szakgimnáziumban tanulók számára kötelező lett a szakmai érettségi. Több ponton változott a magyar érettségi, mely során a szövegértési feladatsor mellett a tanulóknak idén már két szövegalkotási feladatot is meg kellett oldaniuk. Matematikából főleg az emelt szintű érettségi követelményrendszere és pontozása változott. Történelemből az esszékérdések száma csökkent le, és a pontozás változott meg. Emellett a középszintű angol-, német-, francia-, olasz-, orosz-, spanyol- és egyéb nyelvi érettségiről eltűntek a legkönnyebb feladatok, és a természettudományos tárgyak esetében is voltak változások.

Az alábbi linkre kattintva érhetitek el a 2017. május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák feladatsorait és javítási-értékelési útmutatóit mind közép-, mind emelt szinten.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Itt vannak az érettségi feladatsorok és megoldásaik

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.46)