Jóval kevesebb ügyviteli OKJ képzés lesz 2020-tól

2020. szeptember 1-jétől jelentősen átalakul a szakképzésben megszerezhető szakmák rendszere, sok képzés eltűnik vagy módosul.

Szeptember 30-án megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet, amely radikálisan lecsökkentette a szakképzésben 2020. szeptember 1-jétől megszerezhető szakmák számát. A legtöbbet pedig csak iskolai rendszerű képzésben, azon belül pedig csak nappali vagy esti tagozaton lehet majd megszerezni, minimum két év alatt – iskolarendszeren kívüli, vagyis tanfolyami formában nem.

A titkársági és irodai munka területén az eddigi – iskolai rendszerű és tanfolyami formában is megszerezhető – irodai titkár képesítést a számítógépes adatrögzítő váltja majd, amelyhez egy 320-480 órás tanfolyamra lesz szükség, iskolai rendszerben nem lehet majd megszerezni.

De teljesen eltűntek – az eddig kizárólag tanfolyami formában megszerezhető – könyvtári és levéltári képzések, és nem indul üzleti szolgáltatási munkatárs képzés sem.

„A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthatnak a jelenlegi rendszerben képzéseket, így ügyviteli tanfolyamokat is” – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Jóval kevesebb ügyviteli OKJ képzés lesz 2020-tól

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 212

More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten
Eltűnik a virágkötő szakma?

2020. szeptember 1-jétől jelentősen átalakul a szakképzésben megszerezhető szakmák rendszere, sok képzés eltűnik vagy módosul, például...

Ingyen tanulhatsz a világ egyik legmenőbb egyetemén
Országszerte elindulnak a képzések a vállalkozóvá válást segítő programban

Az ország minden régiójában elindulnak a képzések a vállalkozóvá válást segítő programban az ősszel - mondta...

Close