Lakást bérelne a Café Frei a képzésre és állásra jelentkező baristáknak

Első lépésben húsz barista (kávékészítő) képzésre és állásra jelentkező fiatalnak bérelne lakást a Café Frei – jelentette be Frei Tamás a Facebook oldalán. Az egykori újságíró, ma üzletember szerint nemcsak beszélni kell a munkaerőhiányról és -elvándorlásról, hanem tenni is ez ellen.

„Egy felkészült, gyakorlott barista kiképzésében 2-3 hónap munkánk van, és 20-25 százalékuk utána azonnal integet, és egy másik budapesti kávézóban, vagy Londonban végzi. A tőlünk szerzett, majdnem azt mondom, hogy ellopott szaktudással” – nyilatkozta Frei.

„Leültünk tehát beszélgetni a Cafe Frei-ben azokkal a fiatal munkatársaimmal. Azt mondták, hogy szerintük sokan csak azért nem jönnek Budapestre (pedig szívük szerint jönnének) mert megoldhatatlannak és bizonytalannak látszik a munka és lakáskérdés, hogy hol is fognak lakni és dolgozni? Hiszen a pályakezdő fiataloknak manapság nincs annyi megtakarításuk, hogy sokszázezer forintos budapesti lakásbérleti kauciót tudjanak hónapokra előre kifizetni. És már csak ezen is megakad a dolog (és lesz London vagy München a végállomás).” – írta Facebook oldalán.

„Az lett a beszélgetés konklúziója (hogy ne csak beszéljünk és okoskodjunk a problémáról), meg persze sopánkodjunk, hogy sokan elhagyják az országot, hogy kitaláltuk, miképp is tudnánk segíteni.”

Frei Tamás a Facebook oldalán bejelentette, hogy ezentúl lakásokat bérelnek Budapesten a vidékről baristaképzésre érkező és náluk munkát vállaló fiataloknak. Ez húsz embert fog érinteni első körben.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Lakást bérelne a Café Frei a képzésre és állásra jelentkező baristáknak

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.45)