Ma folytatódtak az érettségi vizsgák


Hétfő reggel 8-kor az emelt szintű informatika érettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon, hétfő délután pedig latinból és héber nyelvből vizsgáznak a diákok közép- vagy emelt szinten.

A emelt szintű informatika érettségin a diákoknak 240 percük volt a feladatok megoldására. A tanulók 120 pontot szerezhettek a feladatsor megoldásával.

A főbb témakörök a következők voltak az idén is: szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, mely kiegészült az algoritmizálás, adatmodellezés témakörrel.

A latin érettségi közép és emelt szinten is 180 perces, mely idő alatt egy fordítási feladatot és egy nyelvtani feladatsort kapnak a tanulók. A feladatsor 6 leíró nyelvtani és 2 lexikai-szóképzéstani feladatból áll. Az írásbeli vizsgán összesen 75 pont szerezhető, ebből a fordítási feladatra 40 pont, a feladatsorra 35 pont adható. A fordításhoz segédeszközként nyomtatott latin-magyar szótár használható. A II. részhez semmilyen segédeszköz nem használható.

Május 15-én délelőtt a biológia érettségivel, délután pedig a társadalomismerettel folytatódnak a vizsgák.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ma folytatódtak az érettségi vizsgák

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
LMP: kapjon önálló tárcát az oktatásügy!

Az LMP szerint önálló minisztériumnak kellene képviselnie az oktatás ügyét az új kormányban. Kanász-Nagy Máté, a...

Közúti fuvarozók egyesülete: újabb sofőröket képezhetnek ki további támogatás révén
Közúti fuvarozók egyesülete: újabb sofőröket képezhetnek ki további támogatás révén

Újabb ezerkétszáz ember válhat hivatásos gépkocsivezető azáltal, hogy a magyar kormány további egymilliárd forinttal támogatja ezt...

Close