Magyar nyelvű programozókurzus indult a digitális tudáshiány enyhítésére

Magyar nyelvű, ingyenes programozókurzust indít a Microsoft, a HTTP Alapítvány és a Green Fox Academy, az akár 3 hét alatt elvégezhető kurzus az alapvető kódolási tudás átadásával készíti fel az érdeklődőket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel.

Mint írták, a februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi az alapszintű programozási tudást. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. 120 jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el 3 hetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul. “Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot – ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a részt vevők elhelyezkedési esélyeit.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Magyar nyelvű programozókurzus indult a digitális tudáshiány enyhítésére

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 140

More in Felnőttképzés
A rugalmas munkavégzést értékelik legtöbbre a pályakezdők
A magyar dolgozók készek a 2019. évinél többet áldozni munkahelyük megtartásáért egy kutatás szerint

A munkahelyük megtartása érdekében a magyar dolgozók 68 százaléka hajlandó a saját költségén is tovább képezni...

Egyre több magyar felnőtt vesz részt valamilyen iskolarendszerű vagy iskolarendszeren kívüli képzésen
A felnőttképzés világa – Így tanulnak a felnőttek

A felnőttképzések világa teljesen más, mint egy főiskolai képzés vagy egy iskolarendszerű szakképzés. Azok, akik munka...

Close