Még lehet jelentkezni az Új Nemzeti Kiválóság Programra

Csütörtökig pályázhatnak az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjaira az alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók. A felsőoktatásba most belépő diákoknak szóló felhívásra pedig június 20-áig lehet jelentkezni – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a program fő célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét.

A négymilliárd forintos teljes keretösszegből várhatóan mintegy kétezren kaphatnak majd támogatást öt vagy tíz hónapon keresztül. A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató hallgatók jelentkezhetnek, a pályázatokat a fogadó felsőoktatási intézményhez kell benyújtani.

A nyertes pályázók konstrukciótól függően havi 50-300 ezer forint nettó támogatásban részesülnek, míg az őket fogadó felsőoktatási intézmények a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak.

A 2016-ban indított programban eddig több mint 4600 ösztöndíjat ítéltek oda.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Még lehet jelentkezni az Új Nemzeti Kiválóság Programra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Az MTA intézményrendszerének tervezett átalakítása ellen demonstráltak Budapesten
A Magyar Tudományos Akadémiát támogató demonstrációt tartottak vasárnap Budapesten

A Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) támogató demonstrációt szervezett vasárnap Budapesten az Akadémiai Dolgozók Fóruma és az...

Ingyenes pályaválasztási napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
Ingyenes pályaválasztási napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Virtuális kalandozás a szakmák világában címmel rendhagyó, interaktív, virtuális és 3D-megoldásokat is alkalmazó ingyenes pályaválasztási napot...

Close