Mélyről indul a fittségfejlesztés az új tanévben

Másfél év mozgásszegény időszak után hatalmas az elmaradás a gyerekek fizikai állapotában, applikáció segíti a testnevelőket a fittségfelmérésben. Két hosszú és fizikailag-mentálisan megterhelő COVID-időszak után a gyerekeknél jelentős testmozgás-deficittel, a testnevelőknél hatalmas kihívással indul az új tanév.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mind a 2020, mind a 2021-es pandémiás időszakban felmérést végzett a digitális oktatás és egyéb lezárások testmozgásra gyakorolt hatásáról. Az eredmények sajnos visszaigazolták a sejtéseket: a tanulók fizikai aktivitásának szintje az idei tavaszi lezárásokra még súlyosabb visszaesést mutatott. Ebben a helyzetben hatalmas szerep hárul az új tanévben az iskolákra és a testnevelést oktató pedagógusokra.

Az MDSZ az új tanévben arra biztatja a pedagógusokat, hogy a fittségi méréseket kezdjék el már az ősz folyamán. Ennek segítségével remélhetőleg időben felmérhető a tanulók fizikai állapota, és így jól nyomon követhető lesz a tanév során elvégzett egyéni fittségfejlesztő munka. Hatalmas segítséget jelent a testnevelőknek, hogy idén ősztől már elérhető a NETFIT® applikáció is, mely segíti a felmérést, jelentősen leegyszerűsítve mind a mérési folyamatot, mind pedig az eredmények adminisztrációját. További információ az MDSZ honlapján érhető el.

Forrás: OS

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Mélyről indul a fittségfejlesztés az új tanévben

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

DELAYED QUERY : /Adatok : 7db0f1eaf7d5c22bcf3e73485cf6ce07 Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "")

More in Közoktatás
Végre egy könyv, ami megszeretteti a kötelező irodalmat a diákokkal
A papíralapú ismeretszerzés fontos az oktatásban

A digitalizáció ellenére továbbra is fontosak a hagyományos módszerek, a papíralapú ismeretszerzés az oktatásban - emelte...

Minősítési eljárás - Pedagógus életpályamodell
PSZ: ne kötelezze a kormány a tanárokat a pedagógus II-es fokozat megszerzésére!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kéri a kormánytól, hogy ne kötelezze a tanárokat arra, hogy 2024-ig...

Close