Mikor forduljunk magántanárhoz?

Magántanárt választunk, amikor baj van, bukás fenyeget, amikor érettségi, nyelvvizsga, egyetemi vizsga előtt állunk, és meg akarjuk erősíteni tudásunkat, illetve, amikor egy adott téma nagyon érdekel, de kevesen ismerik az adott területet.

Az első esetben tudásunkat megszerezhettük volna a tanórák alatt, de ez valamiért nem jött össze. Nem értettük a matekórán az anyagot, de nem is foglalkoztunk vele, hiszen, majd csak lesz valahogy. Foglalkoztatott a dolog, kérdeztünk is az órán, de nem kaptunk megfelelő választ. És az is előfordul, különösen az informatikánál, valamint angol nyelvnél, hogy nem tanultunk, hiszen ezt úgyis tudjuk. Aztán érettségi előtt rádöbbenünk, hogy nem tudunk semmit, és sürgős megoldásra van szükség. Ilyenkor jön szóba egy informatika vagy egy angol magántanár megkeresése.

 

Hogyan válasszunk magántanárt?

Az ismerősök köre gyorsan bezárul, marad az internet, illetve a tanárközvetítők. A legtöbb ilyen tanárkeresőnél egy szimpla listát találunk, akadnak azonban olyan közvetítők – pl. A Tanárajánló vagy az Onlinetanárahol a részletes keresési lehetőségek mellett igen informatív adatlapok állnak rendelkezésünkre. Az Onlinetanáron ráadásul chat, időpontfoglalás, sőt Üzenőfal is van. Utóbbi nagyon jó megoldás, hiszen, ha például matek magántanárt keresünk, egyszerűen felteszünk egy ingyenes felhívást az Üzenőfalra, és nagyon rövid időn belül ajánlatokat fogunk kapni az egyes magántanároktól.

Jó választás az Onlinetanár, ha Skype-onZoom-on vagy Messenger-en át akarunk tanulni. Budapesti – angol, német, spanyol, történelem, vagy akár matematika, fizika, kémia,… –magántanárok keresésénél ideális választás a Tanárajánló, hiszen a vizsgaszintek, óradíjak kiválasztása mellett akár kerületre is szűrhetünk az oldalon.

Az is előfordul, hogy külhoni magyarként keresünk tanárt, kisebb helységben élünk, aminek a közelében nem találunk magántanárt esetleg pl. a COVID miatt nem akarunk személyes találkozást, marad az online oktatás. Ilyenkor mind az Onlinetanáron, mind a Tanárajánlón,  választhatunk online korrepetáló tanárt.

Összefoglalva, érdemes jól felépített, összetett keresési rendszerrel ellátott tanárközvetítőt választani a keresnél, hiszen a gyors választáson kívül, ezek egyfajta garanciát jelentenek az ideális tanár kiválasztásához.

Utána már csak tanulni kell. Ez bizony elkerülhetetlen. A magántanár senki helyett nem fogja megtanulni az anyagot. Azzal az illúzióval sürgősen le kell számolni, hogy a tanulást elfelejthetjük. Hosszú távon azonban biztos, hogy meg fogja érni a dolog.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Mikor forduljunk magántanárhoz?

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 45

More in Felsőoktatás, Közoktatás, Nyelvtanulás, Szakképzés
Érettségi - A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák
Német érettségi vizsgákkal zárult az írásbeli első hete

A német nyelv írásbelivel zárult pénteken a tavaszi érettségi vizsgák első hete. Az Oktatási Hivatal MTI-hez...

Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Ma angol nyelvből érettségiztek a diákok

Csütörtökön reggel az angol nyelv írásbeli vizsgáival megkezdődtek az idegen nyelvi érettségik országszerte. Az Oktatási Hivatal...

Close