Minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t

Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével – közölte a Diákhitel Központ Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint ahhoz, hogy a hallgatók a tavaszi félév önköltségét fedezni tudják a Diákhitel2-ből, február 17-ig kell leadniuk a hiteligénylést.

Azok a hallgatók, akik idén február 17-ig igénylik a szabad felhasználású Diákhitel1-et, akár már március 13-án hozzájuthatnak a havi maximum 70 ezer vagy a féléves maximum 350 ezer forintos hitelhez.

Rámutattak arra, a felsőoktatási jelentkezéseket február 15-ig nyújthatják be a diákok, eddig az időpontig kell megjelölniük, hogy mely állami ösztöndíjas és önköltséges szakokra szeretnének bejutni.

A Diákhitel2 összege nincs maximalizálva, így akár az általános orvosi vagy a pilótaképzés is finanszírozható a segítségével. Az igénylés után a hallgatónak elég jeleznie az intézményének, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja.

A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu oldalon – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 259

More in Felsőoktatás
Kezdődik az ügyintézés időszaka
Közeleg a felsőoktatási jelentkezési határidő

Már csak pár nap maradt a felsőoktatási jelentkezési határidőig. A felvételizőknek február 15-ig kell meghozniuk a...

Érettségi Budapesten
Február 17-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Hétfőig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.      Tudatták:...

Close