Mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól


Csaknem tízezer kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH) a tankötelezettség kezdési időpontjának módosításra – közölte az OH hétfőn az MTI-vel.

Emlékeztettek: január 31-éig kérelmezhették a szülők a augusztus 31-éig hatodik évüket betöltő gyermekük esetében a tankötelezettség kezdési időpontjának módosítását. Ismertették: a hivatalhoz eddig 9941 kérelem érkezett be.

Jelezték: az OH nyolc napon belül dönt a beadványokról, ha a kérelem és a beküldött dokumentumok alapján erre lehetősége van. Ha ennyi időn belül nem hozható döntés, a hivatal teljes eljárásban, vagyis legfeljebb hatvan napon belül dönt.

Az elbírálást pedagógiai szakértők végzik, akik mérlegelik a szülő kérelmében foglaltakat és a gyermekkel foglalkozó szakemberek véleményét. Az OH – a jogszabályoknak megfelelően – az esetek mintegy kétharmadában szakértőként rendeli ki a pedagógiai szakszolgálatot, és a szakvéleménye alapján hoz döntést – közölték.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
Egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz

Egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz, amely egyetemista mentorok segítségével a vidéken, kistelepüléseken élő...

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
PSZ: túl későn hozták nyilvánosságra a módosított Nemzeti Alaptantervet

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nehezményezi, hogy túlságosan későn hozták nyilvánosságra a módosított Nemzeti Alaptantervet, amelyről nem...

Close