Nem kell megismételni a történelem írásbeli vizsgát

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

“A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata” – olvasható a közleményben.

Az OH korábban arról tájékoztatta az MTI-t: május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.    

A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután azt közölte, hogy megérkezett a feljelentés, amelynek alapján elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI
Kép forrása: Czeglédi Zsolt, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nem kell megismételni a történelem írásbeli vizsgát

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 276

More in Közoktatás
Érettségi – közel 65 ezer diák vizsgázott angolból
Az angol vizsgákkal folytatódtak az írásbeli érettségik

Az angol nyelvi írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák csütörtökön országszerte. Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása...

Érettségi - Történelem írásbeli
Könnyűnek találták a történelem érettségi feladatait a diákok

Könnyen megoldhatónak és korrektnek ítélték a szerdai történelem érettségi írásbeli feladatait a vizsga után az MTI-nek...

Close