Növelheti a kismamák elhelyezkedési esélyeit, ha képzik magukat

Az álláskereső kisgyermekes anyukák munkaerőpiaci kilátásaikat tekintve nehéz helyzetben vannak. Bár törvény védi a várandós édesanyák munkahelyét, mégsem ritka, hogy a gyes vagy gyed ideje alatt megszűnik valakinek a pozíciója. A visszatérést megkönnyítheti, ha az anya elvégez valamilyen rugalmas időbeosztásban elvégezhető, keresett szakképesítést kínáló OKJ-s képzést.

Tapasztalatok szerint sok kismama nem tud visszatérni korábbi állásába, ami jól mutatja, hogy a szülés utáni elhelyezkedés komoly probléma. A bizonytalanságot sokan úgy csökkentik, hogy tudatosan készülnek a visszatérésre, és új szakképesítést szereznek, vagy korábbi tudásukat mélyítik el. Számukra azért különösen előnyös egy OKJ-s képzés elvégzése, mert nemcsak jól alkalmazható, gyakorlati tudást kapnak, hanem a munkaerőpiacon használható képesítést is szerezhetnek.

Az OKJ-s képzések sokféle területet, iparágat lefednek, ezért egyaránt megfelelőek lehetnek azoknak, akik saját szakmájukban szeretnének új tudást szerezni, és azoknak is, akik szakmát szeretnének váltani. Nagy előnyük továbbá, hogy rugalmas időbeosztásban elvégezhetőek, így akár már gyes vagy gyed ideje alatt is el lehet őket kezdeni, a viszonylag rövid képzési időnek köszönhetően pedig gyorsan megszerezhetőek a gyakorlatorientált szakképesítések.

A Centrum Oktatóközpont közleménye szerint különösen népszerűek hölgyek körében a pénzügyi-számviteli OKJ-s képzések, amelyeket különböző végzettséggel el lehet kezdeni, és nagyszerű karrierlehetőségnek tekinthetőek, hiszen jó elhelyezkedési lehetőségeket és az átlagosnál magasabb fizetést ígérnek. A nők körében a pénzügyi OKJ-s képzések közül a társadalombiztosítási ügyintéző, a bérügyintéző, a pénzügyi-számviteli ügyintéző és a pénztárkezelő és valutapénztáros a legnépszerűbbek. A pénzügyi képzések mellett az ügyviteli, a közművelődési és az ingatlanos tanfolyamok keresettek.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Növelheti a kismamák elhelyezkedési esélyeit, ha képzik magukat

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
A Pedagógusok Szakszervezete kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból (SZIT), mert a SZIT nem véleményezhette az...

Újraindul a diplomamentő program
A diplomások körében is egyre kedveltebbek az OKJ-képzések

Egyre több diplomás fiatal ül újra az iskolapadba, hogy újabb végzettséget szerezzen egy OKJ-s tanfolyam keretében...

Close