Népszerű a tanfolyamra jelentkezők közt a pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ képzés

A Pedagógiai- és családsegítő munkatárs az egyik legkeresettebb tanfolyam a pedagógiai és szociális képzések kategóriájában.

Rendkívül népszerűek a gyermekekkel foglalkozó szakmák a tanulni vágyók körében. Az elmúlt negyedévben tízből legalább három tanfolyamra jelentkező választott pedagógiával kapcsolatos tanfolyamot  – írja a TanfolyamOKJ.hu Blog.

„Ha szívesen dolgoznál a gyermekek között, és úgy érzed, képes vagy megadni a legkisebbeknek azt a figyelmet, amit igényelnek, a pedagógiai- és családsegítő munkatárs szakma Neked való.” – ajánlja a portál.

A pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzéssel kapcsolatos gyakori kérdések mellett a pedagógiai asszisztens fizetésének a kérdését, és az álláslehetőségeket is kellően körüljárja a cikk.

A TanfolyamOKJ.hu blog szerint a pedagógiai asszisztens nemcsak munka, hanem inkább egy hivatás. Akkor érdemes családsegítőnek tanulni, ha nem vagyunk híján az empátiának, toleranciának, türelemnek, emellett megfelelő problémamegoldó készséggel is rendelkezünk.

 

Pedagógiai asszisztens vagy Pedagógiai- és családsegítő munkatárs?

Az utóbbi a szakma jelenleg, 2021-ben is aktuális, hivatalos elnevezése, míg a pedagógiai asszisztens a szakképesítés régi, 2013 szeptemberét megelőző elnevezése.

Ettől függetlenül gyakran hivatkoznak „pedagógiai asszisztens”-ként vagy „ped. asszisztens”-ként a szakmára. Fontos tudni, hogy ez esetben ugyanarról az OKJ képzésről van szó.

 

A cikkből az is kiderül, hogy a tanfolyam elvégzésébe annak is érdemes belevágnia, aki alapvetően pedagógiai pályára készült, de nem vették fel a főiskolára vagy egyetemre. Így egyrészt a következő felvételiig hatékonyan ki lehet használni az időt egy szakma megszerzésével, másrészt pedig többletpontot is kaphat az OKJ-s bizonyítvány miatt.

Fontos tudni, hogy december végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések, de néhány képzésre a szabad helyek erejéig még be lehet csatlakozni.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Népszerű a tanfolyamra jelentkezők közt a pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ képzés

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 86

More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Piacképes online tanfolyamok
Piacképes online tanfolyamok 2021-ben

A koronavírus miatt jelentősen megnőtt a kereslet az online tanfolyamokra, és a felnőttképzők is gyorsan reagáltak...

Pályaválasztás - Pénteken lesz a Szakmák éjszakája
Új lehetőségek a felnőttképzésben

A járvány hatására sokan kényszerültek pályamódosításra. Azok, akik felnőttként nem akarnak évekre visszaülni az iskolapadba, az...

Close