Tovább bővül a Budapesti Gazdasági Egyetem középiskolai pályaorientációs programja

Újabb 13 középiskola csatlakozik a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) pályaorientációs programjához, amely mára az ország összes régióját lefedi – közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

A csatlakozó iskolákkal való együttműködési megállapodásokat ünnepélyes keretek között írták alá a fővárosban a résztvevő intézmények vezetői, Heidrich Balázs, a BGE rektora és Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.

Az egyetem tájékoztatása szerint a BGE 16 középfokú oktatási intézmény részvételével indította útnak a kezdeményezést 2017-ben.

Elsősorban a gazdaságinformatikus és üzleti képzéseket népszerűsítik a diákok körében interaktív színházi előadások, Cinema Science Café, workshopok, Középiskolások Nyári Egyeteme megszervezésével.

Tavaly óta eddig 18 helyszínen 50 program valósult meg, amelyeken csaknem 2500 középiskolás diák vett részt. Az első évet most záró, összesen 4 éves időtartamú projekt keretében interaktív élményközpontú előadásokat, képzéseket, motivációs-, pályaorientációs-, és kommunikációs workshop-okat rendeztek. Az események megszervezéséhez EFOP-pályázat biztosít forrást, a résztvevő intézmények és diákok térítésmentesen vehetnek részt a programokban.

Heidrich Balázs, a BGE rektora kiemelte: az üzleti alapképzési szakokra felvett hallgatók számát tekintve egyetemük országosan az első helyen áll. A turizmus-vendéglátás alapképzésüket a hazai felvételizők több mint fele, a nemzetközi gazdálkodást több mint 40 százaléka, a pénzügy és számvitel alapképzést pedig több mint harmada választotta. Ilyen számok tükrében igen nagy a felelősségük, hogy segítsék középiskolásokat abban, hogy olyan képzéseket válasszanak, melyek valós piaci igényekre adnak választ. Épp ezért a képzési portfólió kialakításánál folyamatosan reagálnak a munkaerő-piaci trendekre – hangsúlyozta a rektor.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Tovább bővül a Budapesti Gazdasági Egyetem középiskolai pályaorientációs programja

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 231

More in Felsőoktatás, Közoktatás
NAV: adóköteles a nyári diákmunkával szerzett jövedelem is
A 15-24 éves diákok fele dolgozik tanulás mellett

Minden második 15-24 éves diák dolgozik a tanulás mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ)...

Az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek ma az iskolákba
Elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a tankönyvpiac állami monopolizálása miatt

Elmarasztalta Magyarországot kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a tankönyvpiac állami monopolizálása miatt, kimondván,...

Close