Állásbörzét tartanak állami vállalatok szerdán


Másodszor szervez közösen állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport; a szerdai rendezvényen 31 vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szervezet több mint 2200 betölthető állást kínál a munkavállalóknak – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az állami szektorban 100 ezer munkavállaló dolgozik, de a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás ágazatból több mint 8 ezren hiányoznak – írták.

A főszervező STRATOSZ elnökségi tagjai az állami vállalatok első számú vezetői, így első kézből értesülnek a társaságok életében felmerült problémákról. A szervezet arra törekszik, hogy koordinálja tagvállalatai, a kormányzati és a munkavállalói szervezetek közötti hatékony együttműködést.

A fővárosi Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán 11 és 18 óra között az érdeklődők megismerhetik a vállalatok által nyújtott előnyöket és karrierlehetőségeket, valamint lesz önéletrajz-írási és álláskeresést támogató tanácsadás is.

A kiállító vállalatok alapfokú állami iskolai végzettséggel, középfokú OKJ-s és szakképesítéssel, szakmunkás végzettséggel, érettségivel, technikusi végzettséggel, illetve friss diplomával is keresnek munkatársakat, de kínálnak állásokat gazdasági és HR-szakértőknek is.

A MÁV-Start, a GYSEV és a Volán társaságok 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosítanak azoknak, akik vonattal és busszal indulnak az állásbörzére – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Állásbörzét tartanak állami vállalatok szerdán

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 58

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Karrier, Szakképzés, Szakmák
Diákhitel1
Még három napig lehet a diákhitel kérelmeket leadni a tavaszi félévre

Még három napig, azaz május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket az arra jogosult hallgatók, ha június...

Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását
Csekély a hatása a közösségi médiának a serdülők életére egy kutatás szerint

A közösségi médiának csekély hatása van a serdülők életére - állapította meg egy kutatás, amelyet 12...

Close