Már nem sokáig szerezhető OKJ-s képesítés tanfolyami formában


Várhatóan 2020 őszétől az OKJ-s képzés keretében oktatott szakmák nagy részét már csak iskolarendszerű képzésben lehet majd tanulni. Azoknak, akik rövidebb idő alatt szeretnének szakmát szerezni, gyorsan kell jelentkezniük a kiszemelt képzésre – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Hamarosan átalakítják az OKJ-s képzések rendszerét: a jelenleginél sokkal kevesebb szakmát lehet majd iskolarendszeren kívül, vagyis tanfolyami formában tanulni. Azoknak, akik munka mellett, rövidebb idő alatt szeretnének képesítést szerezni, most érdemes átböngészniük a felnőttképzéssel foglalkozó cégek kínálatát.

A felnőttképzések nem ingyenesek, nem jár a jelentkezőknek diákigazolvány, de a szervező iskolák számos más előnyt nyújtanak a tanulóknak. Ezek az iskolák igyekeznek alkalmazkodni a munkaerő-piaci kereslethez, és sok esetben partnercégekkel együttműködve segítenek a végzett tanulóknak az elhelyezkedésben.

A diákok igényeihez is jobban igazodnak az iskolarendszerű képzésekhez képest, például többféle ütemezésben indulnak tanfolyamok, hogy munka mellett is be tudjanak járni a tanulók. Mivel ezek piaci alapon működő iskolák, így jobb körülmények közt, modernebb eszközökön sajátíthatják el a diákok a választott szakmát.

A Centrum Oktatóközpont közleményében kiemelte, hogy a jelenleg felnőttképzésben meghirdetett OKJ-s tanfolyamok az eddigi szabályozás szerint zajlanak majd le.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Már nem sokáig szerezhető OKJ-s képesítés tanfolyami formában

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 210

More in Felnőttképzés, Szakmák
SzakmaFÓRUM.hu új bejegyzés: Mi a különbség az ingatlanközvetítő és az ingatlankezelő szakma között?

Sokan nem tudják, mi a különbség az ingatlanközvetítő és az ingatlankezelő szakma között. Pedig fontos tudni......

Agrár Szakma Sztár fesztivált rendeznek a Hungexpón Budapesten
Milyen szakmák tanulhatók érettségi nélkül?

Nagy népszerűségnek örvendenek az OKJ-s képzések, különösen az érettségi nélkül megkezdhető képzésekre van kereslet – írja...

Close