Megnyílt az egészségügyi szakdolgozók ösztöndíjpályázata


Megnyílt az egészségügyi szakdolgozónak tanulók ösztöndíjpályázata; október 31-ig nyújthatják be pályázatukat azok, akik nappali vagy esti munkarendben egészségügyi OKJ-s szakképzésben tanulnak – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a támogatás legfontosabb feltétele, hogy a fiataloknak a szakképesítés megszerzése után legalább annyi ideig kell valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk, amennyi ideig az ösztöndíjat kapják.

Emlékeztettek arra, az ÁEEK 2017. június 1-jén indította el az egészségügyi szakdolgozók utánpótlás-ösztönzését szolgáló programot. A Széchenyi 2020 program keretében 4,4 milliárd forintból megvalósuló projekt célja, hogy az egészségügyi hivatást választók közül legalább 3200 tanulót bevonjanak az ösztöndíjprogramba.

A programnak eddig négy pályázati ciklusa zárult le, mostanáig 2238 tanulóval összesen 2457 ösztöndíjszerződést kötöttek, és mintegy 777 millió forintnyi ösztöndíjat folyósítottak. A már végzett ösztöndíjasok közül 480-an már igazoltan elhelyezkedtek és a szakképesítésüknek megfelelő munkakörben dolgoznak valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Megnyílt az egészségügyi szakdolgozók ösztöndíjpályázata

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 134

More in Szakképzés, Szakmák
Állásbörzét rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen
5 ok, amiért érdemes szakmát váltani

Ha érett fejjel, megfontoltan váltunk szakmát, annak számos előnye lehet. A Centrum Oktatóközpont összegyűjtötte, miért éri...

Nagy érdeklődés kísérte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályaválasztási napját
Ezért is van nagy szükség a könyvtárosok és a segédkönyvtárosok munkájára

A Könyvtári Intézet nyílt statisztikái alapján az előző évben 359 ezer új tagot regisztráltak a magyar...

Close