Több mint ötezer hallgatót vettek fel a Pécsi Tudományegyetemre


A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) 5186, a tavalyinál csaknem hat százalékkal több új hallgatót vettek fel az idén az általános felvételi eljárásban.

A felsőoktatási intézmény közölte, az új hallgatók 61 százaléka valamelyik alapképzésen kezdheti meg tanulmányait, az osztatlan és mesterképzéseken 17, illetve 14 százalékuk, a felsőoktatási szakképzéseken pedig 8 százalékuk fog tanulni.

Az állami ösztöndíjas helyek népszerűsége továbbra is töretlen: a felvettek több mint 81 százaléka a támogatott szakokon kezdheti meg tanulmányait. A jelentkezők idén is a nappali munkarendet preferálták: 72 százalékuk teljes idős képzésen tanulhat majd ősztől – írták.

A PTE közlése szerint a képzések között továbbra is a legnépszerűbbek közé tartozik az ápolás és betegellátás, az általános orvos, a jogász és a pszichológia szak, de sokan érdeklődtek az osztatlan tanári szakok, valamint a mérnökinformatikus, a fogorvos, a gazdálkodási és menedzsment szakok iránt is.

A legtöbb – mintegy 650 – hallgató az ápolás és betegellátás alapszak különböző szakirányaira érkezik, az általános orvos osztatlan és a pszichológia és a gazdálkodási és menedzsment alapszakokon több mint 200-200, a jogász osztatlan képzésen közel 200, a mérnökinformatikus alapszakon 170, míg az osztatlan tanári szakokon közel 250 hallgató kezdheti meg tanulmányait.

A legmagasabb ponthatárok a germanisztika (német nemzetiségi) (490) a kommunikáció és médiatudomány (461), a nemzetközi tanulmányok (458), a jogász (460), a pszichológia (436) szakon, és az osztatlan tanári szakokon (461) voltak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Több mint ötezer hallgatót vettek fel a Pécsi Tudományegyetemre

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 100

More in Felsőoktatás
Elektronikai és informatikai kutatóintézet alakult a Miskolci Egyetemen
Hatéves rekord a Miskolci Egyetemen

Hatéves rekordot döntött a Miskolci Egyetemre (ME) 2019-ben felvettek száma, megközelítve a 2500-at. A felvett hallgatók...

A kormány az egész felsőoktatásra kiterjesztené a Corvinus új működési modelljét
Csaknem három és fél ezer új hallgatót várnak a Corvinusra

Csaknem három és fél ezer új hallgatót várnak szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetemre (BCE), a tavalyihoz...

Close