130-150 ezer forintos albérletárak várják az egyetemre bekerülő diákokat

Budapesten a 120 négyzetméternél kisebb panellakásoknál az átlagos bérleti díjak 130 ezer forint, a téglaépítésű lakásoknál pedig átlagosan 150 ezer forint körül mozognak – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.

A szakértő kiemelte, hogy szerdán este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így az érintett családok csütörtökön kezdenek el kollégiumi férőhelyet, illetve albérletet keresni.

Az egyetemvárosok közül példaként említette, hogy Győrben 109 ezer forintos, Kecskeméten 106 ezer forintos, Debrecenben pedig 100 ezer forintos átlagos albérletárakkal számolhatnak a kiadó lakást kereső fiatalok.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kollégiumi lakhatás jóval kedvezőbb, hiszen ez havonta átlagosan 15-16 ezer forintból megoldható.

Balogh László szerint 2016 végén országszerte, állami fenntartásban körülbelül 45 ezer kollégiumi férőhely állt a felsőoktatásban résztvevők rendelkezésére.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

130-150 ezer forintos albérletárak várják az egyetemre bekerülő diákokat

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Egyéb, Felsőoktatás
Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő példák is bekerülnek a matematika munkafüzetekbe
A szülők 37 százaléka megtakarításból tervezi finanszírozni gyermekük továbbtanulását

A szülők 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyermekük továbbtanulását megtakarításaikból akarják fedezni, a megkérdezettek 28 százaléka...

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Nemzetközi tanulmányok, kommunikáció szakra és jogászképzésre kellett magas pontszám

Nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány szakra és jogászképzésre magas az idei felvételi ponthatár. A felvi.hu oldalon...

Close