A szülők 37 százaléka megtakarításból tervezi finanszírozni gyermekük továbbtanulását

A szülők 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyermekük továbbtanulását megtakarításaikból akarják fedezni, a megkérdezettek 28 százaléka úgy vélte, hogy jövőbeli fizetésük mellett nem lesz szükség más forrásra gyerekük egyetemi vagy főiskolai tanulmányainak finanszírozásához – derül ki az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által az NN Biztosító megbízásából 500 ember bevonásával készült reprezentatív felmérésből.

Az MTI-nek kedden eljuttatott közlemény szerint családok tízezrei kezdhetik meg a felkészülést az új tanévre, miután július 25-én hivatalosan kihirdetik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az egyetemi, főiskolai tanulmányok megkezdése ugyanakkor jelentős költségekkel is jár, példaként az albérleti, a kollégiumi díjakat, az önköltséges képzésnél a tandíjat és a tankönyvek árát említették.

A februárban készült felmérésből kiderült, hogy a 25-60 éves kor közötti 3-14 éves gyermeket nevelő szülők 61 százaléka többek között fizetésükből akarják támogatni gyerekük továbbtanulását. Ugyanakkor közölték, a szülők ötöde úgy vélekedett, gyermekük a tanulmányai mellett is dolgozni fog, 24 százalékuk pedig arra számít, hogy a gyermekük ösztöndíja elég lesz tanulmányainak a finanszírozására. Diákhitel felvételét a válaszadóknak csupán 13 százaléka tervezi – írták.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A szülők 37 százaléka megtakarításból tervezi finanszírozni gyermekük továbbtanulását

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 56

More in Egyéb, Felsőoktatás
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Nemzetközi tanulmányok, kommunikáció szakra és jogászképzésre kellett magas pontszám

Nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány szakra és jogászképzésre magas az idei felvételi ponthatár. A felvi.hu oldalon...

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási felvételi pontszámokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pontszámokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a csaknem 108...

Close