15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai oktatásra

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán.

György László elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen – ideiglenesen – elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket, annak érdekében, hogy a XXI. században akár a “jég hátán” is megéljenek.

György László kifejtette: az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek – fűzte hozzá.

Kiemelte, az oktatás mindenkinek hasznos tudást kínál, azoknak pedig, akik szeretnék átképeztetni magukat, elindul egy – erre épülő – 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzési program.

A május 25-én induló ingyenes felnőttképzésre itt vagy itt lehet jelentkezni.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai oktatásra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés
Mennyibe kerül megszerezni a jogosítványt?
Több mint 400 résztvevővel indultak újra vidéken a közlekedési vizsgák

Több mint 400 résztvevővel indultak újra vidéken a közlekedési vizsgák - közölte az Innovációs és Technológiai...

Ingyen tanulhatsz a világ egyik legmenőbb egyetemén
Megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes online informatikai oktatásra

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online...

Close