3 hasznos tanács, ha elvesztetted az állásod

A munkánk elvesztése gyakran egyet jelent a teljes bizonytalansággal. Hol keressünk állást? Maradjunk a szakmánkban, vagy módosítsunk pályát? Mi lenne a helyes irány?

 

Ez a helyzet bárkit érinthet, bárki kerülhet a partvonalon kívülre. Ma már senki sem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy beton biztos a munkahelye. Akár fel tudtunk készülni az elbocsátásra, akár váratlanul ért bennünket, bizonyosan döntéshelyzetbe kerülünk a folytatást illetően.

 

A Centrum Oktatóközpont összegyűjtötte, mit tehetsz, ha elvesztetted az állásodat.

 

  1. Ne hibáztasd magad!

Talán a legfontosabb, hogy magamat ne hibáztassam, ne szégyelljem, hogy ez megtörtént velem. Ma én, holnap más. Az értékemből, szakmai alkalmasságomból ez a helyzet nem von le semmit, ezért felesleges ostorozni magam. Ez van, próbáljuk meg a legtöbbet kihozni a helyzetből!

 

 

  1. Gondold át a lehetőségeidet!

Minden krízishelyzet a változást hordozza magában, a lehetőséget, hogy egy számunkra testhezállóbb, jövedelmezőbb munkát találjunk, sőt még régi álmunkat is megvalósíthatjuk, és egy rég vágyott területen kezdhetünk ígéretes karrierbe.

Állásunk elvesztése így akár lehetőséget teremthet a pályamódosításra is. Szerencsére ma már egyre több szakmát adó tanfolyam közül válogathatunk, melyekkel néhány hónap alatt piacképes szakmát szerezhetünk.

 

 

  1. Fejleszd magad, tanulj új dolgokat!

Ma azok tudnak igazán sikeresek lenni, akik folyamatosan fejlődnek, és a tanulást életük szerves részeként kezelik. Éppen ezért érdemes felnőtt fejjel is visszaülni az iskolapadba, hiszen álláskeresés és a pályamódosítás esetén is feltétlenül fontos a folyamatos tanulás és önképzés, mely növeli esélyeinket a munkaerőpiacon.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

3 hasznos tanács, ha elvesztetted az állásod

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 175

More in Felnőttképzés, Karrier
Ez a 10 legnépszerűbb OKJ képzés
Milyen szakmákat lehet érettségivel tanulni?

A 2020. szeptember 1-jétől hatályos Országos Képzési Jegyzék (OKJ) értelmében radikálisan lecsökken azoknak a szakmáknak a...

Pályázati lehetőség
A magyarok több mint fele hajlandó lenne átképezni magát egy felmérés szerint

A világszintű hajlandóságtól alacsonyabb, 56 százalék azon magyarok aránya, akik átképeznék magukat azért, hogy megbirkózzanak a...

Close