4 hasznos tipp a tökéletes OKJ-s képzés kiválasztásához

Alig két hónap múlva kiderülnek a felvételi ponthatárok. Annak, akit nem vesznek fel felsőoktatási intézménybe  de akár a diploma kiegészítéseként is –, érdemes elvégeznie valamilyen OKJ-s képzést. Mire érdemes figyelni a képzés kiválasztásakor?

 

1. Körültekintően válassz képzőhelyet!

Jelenleg rengeteg képzőhely közül válogathatsz, azonban nem biztos, hogy mindegyik egyformán erős minőségileg. Érdemes ezért utánajárnod többek között annak, hogy a kiszemelt cég rendelkezik-e engedéllyel, emellett stabilan működik-e. Az oktatóknak sem árt utánanézned, illetve annak sem, hogy milyen vélemények, referenciák olvashatóak a cég által kínált képzésekről a különböző fórumokon.

 

2. Keress olyan képzést, ami érdekel!

Ezt bizonyára nem először hallod, azonban tényleg fontos szempont, hogy érdekeljen és szeresd azt, amit tanulsz, amit később munkaként végzel. Mielőtt bármibe is belekezdenél, lényeges, hogy tisztában légy önmagaddal, hogy rendelkezel-e kellő kitartással, szorgalommal ahhoz, hogy elsajátítsd az adott szakmát.

 

3. Nézz utána a hiányszakmáknak!

Ha mégis bizonytalan vagy a választásodat illetően, akkor járj utána a keresett szakmáknak. Így már könnyen szűkítheted azokra a képzésekre a listád, amelyek tényleg érdekesek is a számodra. A pénzügyi képzésekre tavaly nagy volt az igény, ugyanakkor targoncavezetőnek is sokan tanultak. A választás rajtad áll.

 

4. Figyelj a részletekre!

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint nem árt képbe kerülni a részleteket illetően sem. Például nem mindegyik képzéshez ugyanazok az iskolai követelmények, sőt, nem akármelyik OKJ-s képzés elvégzéséért jár többletpont a felvételin. Érdemes figyelembe venned, hogy milyen a választott tanfolyam ütemezése, mi fér bele az idődbe. A fizetős képzések egyik nagy előnye például, hogy rugalmasabbak, mint az államilag támogatottaké. Sok felnőttképzőnél elérhetőek kedvezmények, akár részletfizetési lehetőség is, és további szolgáltatások (szakkönyv, e-tananyag, vizsgafelkészítés), de mindig érdemes utánajárni, hogy a képzési költség mit tartalmaz pontosan.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

4 hasznos tipp a tökéletes OKJ-s képzés kiválasztásához

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.47)