Érettségi – véget értek az emelt szintű szóbeli vizsgák


Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten – közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, június 7-14-e között 94 vizsgatárgyból, 176 vizsgahelyszínen adtak számot tudásukról a diákok. Idén az érettségizők 2 815 tantárgyi bizottság előtt több mint 41 700 vizsgát tettek.

Az érettségik következő állomása a középszintű szóbeli vizsgák lesznek, amelyeket június 18-29. között tartanak 1 183 vizsgahelyszínen, 3 197 vizsgabizottság előtt. Ekkor több mint 279 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki a diákok érettségi eredményeit. A vizsgabizottságok döntéseivel kapcsolatos jogorvoslati lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható az Oktatási Hivatal honlapján – közölték.

Forrás: MTI

Kép forrása: Koszticsák Szilárd, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Érettségi – véget értek az emelt szintű szóbeli vizsgák

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Több mint félezren érdemelték ki a jó tanuló, jó sportoló díjat
Több mint félezren érdemelték ki a jó tanuló, jó sportoló díjat

Több mint félezer fiatal érdemelte ki a Magyarország Jó tanulója–Jó sportolója 2017-díjat, közülük a legjobbak kedden...

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
Nem lesz változás a tanév hosszában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet. Mint az MTI-hez eljuttatott...

Close