A BGE multifunkcionális centrummal bővül

Multifunkcionális – oktatási, kutatási és kulturális – centrummal bővül a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zuglói, Buzogány utcai épülete kétmilliárd forint kormányzati támogatással – közölte a BGE kommunikációs és marketingirodája az MTI-vel.

A tervek szerint a 2020-ban kezdődő beruházás végére az egyetem 1750 négyzetméter zárt területtel, 650 négyzetméter zöldtetővel és 560 négyzetméternyi közösségi térrel bővül – áll a közleményben.

A multifunkcionális központ már a következő generációk igényei szerint valósul meg: a hagyományos könyvtár mellett fontos szerepet kapnak a könnyen alakítható közösségi terek, a kulturális és sportfunkciók. A tetőkertek és teraszok pedig lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra és erősíthetik a hallgatói környezettudatosságot is – írták.

Közölték: a beruházás előkészítésének következő lépéseként az egyetem a Magyar Építész Kamarával közösen meghirdetett beruházási tervpályázatának nyertesével kíván szerződést kötni a továbbtervezésre.

Forrás: MTI

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A BGE multifunkcionális centrummal bővül

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

DELAYED QUERY : /Adatok : 7db0f1eaf7d5c22bcf3e73485cf6ce07 Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "")

More in Felsőoktatás
Tanulóbiztosítás – javítani kell a pénzügyi tudatosságot
A magyar szülők 20 százaléka gyűjt pénzt gyerekeinek egy felmérés szerint

A magyarok 85 százalékának az egyik legfontosabb, hogy jó anyagi feltételekkel indítsa gyermekét az életbe, de...

Nagy István: a mezőgazdaság versenyképességének kulcsa a munkaerőhiány enyhítése
Vonzóvá kell tenni az agráriumot a fiatalok számára

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerint az agrárgazdaság versenyképességének további növeléséhez...

Close