A CEU-t nem, egy kínai egyetemet viszont támogat a kormány

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg egy miniszterelnöki határozat, amely szerint Orbán Viktor a kínai Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozására adott felhatalmazását az innovációért és technológiáért felelős miniszter, valamint a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztése alapján – írja a hvg.hu.

A kínai Fudan Egyetem korábban a Corvinusszal megállapodva jelentette be, hogy közös MBA-képzést indítanak. Az erről szóló együttműködést most októberben szignózták a felek, a program jövő tavasszal kezdődik. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök tavaly novemberi budapesti látogatásán olyan megegyezés is született, amely a kecskeméti és szolnoki székhelyű Neumann János Egyetem és a Fudan Egyetem közötti együttműködésről szólt.

Mindez azért is érdekes, mert a CEU magyarországi sorsa továbbra sem ismert. A CEU rektora múlt héten jelentette be, hogy ha egy hónap alatt nem lesz megállapodás, akkor “a CEU lényege” Bécsbe költözik.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A CEU-t nem, egy kínai egyetemet viszont támogat a kormány

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli
Érettségi – Befejeződtek az írásbelik

Befejeződtek október-novemberi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a 9 vizsganapon 166 helyszínen mintegy 8 ezer érettségiző adott...

Fontos határidő: március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat
Két nappal tovább használhatóak az októberi helyközi diákbérletek

Az októberre szóló diákbérletek két nappal tovább, november 7-én 24 óráig érvényesek a MÁV, a GYSEV...

Close