Új Erasmus+ Appot fejlesztettek az ELTE közreműködésével

Új Erasmus+ telefonos alkalmazást fejlesztettek ki az ELTE közreműködésével, a csütörtökön online fórumon bemutatott applikáció célja, hogy a jelentkezéstől a hazatérésig támogassa az egyetemi hallgatókat az európai mobilitási programban való részvételben.

Az ELTE MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az Erasmus+ applikáció első verziója három év elteltével átdolgozásra szorult, erre a feladatra az Európai Bizottság Ifjúságért, Oktatásért és Erasmus+-ért felelős egysége 2019-ben írt ki pályázatot.

Az ELTE konzorciumban pályázott és nyert, a csoport tagjai a European University Foundation (EUF, az eredeti app fejlesztője), az ESN (Erasmus Students Network), továbbá informatikai alvállalkozók voltak.

Az applikációnak asztali verziója is készül, amely központi szerepet játszik majd a European Student Card Initiative nevű kezdeményezésben. Az Erasmus+ mobilalkalmazáson keresztül online egyablakos ügyintézést fejlesztenek ki a hallgatók számára, amivel azok kezelhetik a mobilitási időszakkal összefogó valamennyi adminisztratív teendőt, a tartózkodásuk előtt, alatt és után.

Ezen az egyedüli belépési ponton keresztül a hallgatók könnyedén megtalálhatják a sikeres mobilitási tapasztalatokhoz szükséges információkat, hozzáférhetnek egyetemi szolgáltatásokhoz, lehetőségekhez a fogadó intézmény campusán és annak környékén.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Új Erasmus+ Appot fejlesztettek az ELTE közreműködésével

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 202

More in Felsőoktatás
Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban
Támogatta a Semmelweis Egyetem modellváltását az intézmény szenátusa

A Semmelweis Egyetem Szenátusa csütörtökön elfogadott határozatával támogatta az egyetem modellváltását - közölte az intézmény a...

Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem
Online nyílt napot tart az SZTE

Online nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csütörtökön - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága...

Close