A gimnáziumok, szakgimnáziumok 64 százaléka kér központi írásbelit a felvételi eljárásban

A gimnáziumok és szakgimnáziumok (technikumok) 64 százaléka jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulóktól elvárja a központi írásbeliken való részvételt a felvételi eljárás során – közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel. A jelentkezési határidő december 6-a.

Az Oktatási Hivatal honlapján nyilvánosságra hozta pénteken a központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolák adatait, valamint azt az elektronikus keresőfelületet, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

A hivatal közlése szerint a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2020/2021-es tanévben, és megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkezőket.

A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok (technikumok) írhatnak elő. Közülük 434 középiskola (64 százaléka) jelezte, elvárják, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Az érintett iskoláknak és feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje: december 6-a. A jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni – közölte az Oktatási Hivatal.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A gimnáziumok, szakgimnáziumok 64 százaléka kér központi írásbelit a felvételi eljárásban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés
Minősítési eljárás - Pedagógus életpályamodell
PSZ: a kormány döntsön az oktatásban dolgozók béremeléséről

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt várja a kormánytól, hogy hozzon döntést az oktatásban dolgozók béremeléséről. Az...

Szakmák éjszakája a Kaesz Gyula faipari szakiskolában
A szülői és munkáltatói felelősséget erősítheti meg az új szakképzési törvény

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a szakképzési törvényhez benyújtott módosító javaslatot, amely a szülőket...

Close