A Klebelsberg Központ szerződésmintát dolgozott ki a biztonságos buszoztatásért

A Klebelsberg Központ szerződésmintát dolgozott ki a biztonságos buszoztatásért – közölték szerdán az MTI-vel.

A Klebelsberg Központ a buszos utaztatással kapcsolatban már 2017 februárjában javaslatokat fogalmazott meg a tankerületi központok számára. Az ajánlás a diákok és a pedagógusok biztonsága érdekében a szolgáltatók felé elvárásokat határozott meg a buszok műszaki állapotával, a vonatkozó jogszabályok betartásával és a szolgáltatók felelősségvállalásának rögzítésével kapcsolatban.

A mostanra – a NiT Hungary érdekvédelmi szervezet részvétel – kidolgozott szerződésmintát ajánlás jelleggel az iskolákat fenntartó tankerületi központoknak is elküldik. Ezzel a Klebelsberg Központ segíteni szeretné az iskolákat és a fenntartókat az országhatárt átlépő utazások esetén abban, hogy megfelelő garanciális feltételeket kapjanak a minőségi és az előírásoknak megfelelő személyszállítási szolgáltatásra, amelyeket írásban is rögzítenek.

Mint kiemelték: a Klebelsberg Központ a továbbiakban is elkötelezett a gyermekek és a pedagógusok biztonságáért, mindent megtesznek a hatályos jogszabályok betartásáért és betartatásáért. A tankerületi központok támogatják az iskolákat abban, hogy megfelelő műszaki állapotú buszokkal és képesítéssel, engedélyekkel, valamint egészségi állapottal rendelkező szolgáltatókat válasszanak az iskolai kirándulásokhoz – olvasható a Klebelsberg Központ közleményében.

Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

 A Klebelsberg Központ szerződésmintát dolgozott ki a biztonságos buszoztatásért

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 269

More in Közoktatás
Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli
Érettségi – véget értek az írásbeli vizsgák, június 7-től kezdődnek a szóbelik

Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a tanév rendjében meghatározott 16 napon 1 183 helyszínen...

Többszörösen is mulasztott egy budapesti iskola egy bántalmazási ügyben
Többszörösen is mulasztott egy budapesti iskola egy bántalmazási ügyben

Az alapvető jogok biztosa szerint többszörösen is mulasztott egy budapesti iskola, amikor nem ismerte fel két...

Close