A gyógypedagógusnak tanulók is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat szeptembertől

Évről évre nő azoknak gyermekeknek a száma, akik segítségre szorulnak – hívta fel a figyelmet  Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a gyógypedagógus-képzés fontosságáról szólva a Varázslat című konferencián, hétfőn Lillafüreden.

A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete megnyitóján a helyettes államtitkár kiemelte a pedagógusok szerepét, hiszen az iskolákban tűnik fel, ha a valamelyik gyerek problémákkal küszködik, segíteni kell neki. Horváth Zita szerint több gyógypedagógusra van és lesz szükség. A rendezvényen az államtitkár bejelentette: szeptembertől a gyógypedagógus-képzésben résztvevők is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat.

Az utánpótlás fontos, azt lehet mondani, hogy ez nehéz, ugyanakkor szép és biztos szakma, “kötelességünk biztosítani a képzés folyamatosságát” – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A gyógypedagógusnak tanulók is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat szeptembertől

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 145

More in Felsőoktatás, Motiváció
A legjobb 200 intézmény közé került a Semmelweis Egyetem
Esti tagozatos tanulóknak is meghirdetik az ápolói ösztöndíjat

Esti tagozaton egészségügyi szakmát tanulók is pályázhatnak az Ápoló leszek ösztöndíjprogramra áprilisban - közölte az Állami...

Magyar Tudományos Akadémia
Befejeződött az MTA kutatóintézet-hálózatának teljesítményértékelése

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézet-hálózatának teljesítménye kiváló és számos olyan alkotóműhellyel rendelkezik, amelyek a világ...

Close