A lányok is jól tudnak teljesíteni a fiúsnak tartott szakmákban

A lányok is jól tudnak teljesíteni a fiúsnak tartott szakmákban, de a sztereotípiák miatt nem választják a természettudományi, műszaki és informatikai pályákat – közölte a Lányok napját szervező Nők a Tudományban Egyesület elnöke szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Balázsi Katalin azt mondta, hogy 2012 és 2017 között hétről 12 százalékra nőtt a lányok száma a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, tehát történt némi növekedés, de még mindig kevés a lány a természettudományi, műszaki és informatikai területeken.

Az április 30-ai Lányok napja célja ezért az, hogy megismertesse a lányokkal és népszerűsítse körükben ezeket a szakmákat – fűzte hozzá.

Elmondta, hogy a nyolc éve megszervezett eseményen eddig mintegy tízezer felső tagozatos általános iskolás és középiskolás lány vett részt. A lányok idén országszerte 1300 helyen – egyetemeken, cégeknél, kutatóintézeteknél – vehetnek részt ingyenes programokban; a jelentkezés hétfőn indult a kezdeményezés weboldalán.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A lányok is jól tudnak teljesíteni a fiúsnak tartott szakmákban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 136

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Karrier, Közoktatás, Szakképzés, Szakmák
Ingyenes digitális képzésben részesülhetnek a tartósan beteg gyerekek tanárai
Ingyenes digitális képzésben részesülhetnek a tartósan beteg gyerekek tanárai

Ingyenes digitális képzésben részesülhetnek a tartósan beteg gyerekek tanárai a KórházSuli program keretében - közölte Tóthné...

A kormány az egész felsőoktatásra kiterjesztené a Corvinus új működési modelljét
Vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek a Corvinus fenntartói jogai

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítványhoz kerülnek július 1-jétől a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói jogai - döntött...

Close