A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáztak.

A vizsgákat az előző napihoz hasonlóan szigorú járványügyi intézkedések mellett tartották. Egy teremben legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhatott – a másfél méteres távolság betartásával -, és megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kellett számukra biztosítani. A felügyelő tanároknak kötelező volt védőmaszkot viselniük – nekik kesztyűt és védőmaszkot is központilag biztosították -, a diákoknak az írásbeli ideje alatt azonban ez csak ajánlott volt.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldják meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatják.

A 10-12 feladatot tartalmazó I. lap az alapfogalmak, a definíciók, az egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlik: az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyek közül a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. Két részből áll, a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

Az I. rész négy feladatból áll, ezek több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. rész öt, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

Vizsgázónként megengedett segédeszköz – közép- és emelt szinten is – a függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, a körző, a vonalzó, a szögmérő, amelyekről a diákok gondoskodnak. Ezeket az eszközöket a vizsga során egymás között nem cserélhetik.

Az érettségi dolgozatok javítása és értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

A vizsgák szerdán a történelem írásbelikkel folytatódnak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 193

More in Közoktatás
Nagy érdeklődés kísérte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályaválasztási napját
Újraindítja személyesen igénybe vehető szolgáltatásait az Országos Széchényi Könyvtár

Újra fogadja védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatóit keddtől az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár...

Érettségi - A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák
Korrekt, felhasználóbarát feladatsort kaptak magyarból a diákok

Korrekt, jól teljesíthető, megfelelő erősségű és felhasználóbarát feladatsorként értékelték a hétfői írásbeli magyarérettségi tételeit az MTI...

Close