A nyári szünetben lehet ottalvós táborokat szervezni

A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ottalvós táborokra viszont még majdnem egy hónapot várni kell – mondta a taborfigyelo.hu vezetője.

Tóth Béla elmondta, a honlapjukon hétszáz turnus közül lehet válogatni, ami kevesebb, mint az ilyenkor szokásos mennyiség, tehát nincs annyi hely, mint tavaly.

Hozzátette: a legtöbb szervező már februárban meghirdette táborait, így csak a “startpisztolyra” vártak, vagyis arra, hogy fogadhassák a foglalásokat. Ezért ottalvós táborokra is lehet már jelentkezni, ha pedig mégsem engedélyezik a megtartásukat, akkor a foglalót mindenki visszakapja – emelte ki.

Hozzátette, a foglalások elindítására azért is volt szükség, mert arra számítanak, hogy túljelentkezés lesz, így a táborok ára néhány héten belül – akár 25-30 százalékkal is – megdrágulhat.

“Úgyhogy én azt javaslom a kedves szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort (…), hogy biztosítsák a gyermeknek a táborhelyet, méghozzá alap-, normális áron” – fogalmazott Tóth Béla.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön bejelentette: június 16-tól napközis és ottalvós nyári táborok is szervezhetők az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A nyári szünetben lehet ottalvós táborokat szervezni

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 38

More in Közoktatás
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
A tanév végéig folytatódik a digitális oktatás

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth...

Novák Katalin: mintegy hárommilliárd forintot fordít a kormány tehetséggondozásra
Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet a Telenor

Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet tanárok számára a Telenor a társaság HiperSuli programja keretében - jelentette be a...

Close