A PDSZ nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz és kormánytagokhoz

A koronavírus miatt megbetegedett pedagógusok teljes táppénzének kifizetését, a táppénzszabályok egyszerűsítését is követeli a téli szünet azonnali előrehozása mellett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a miniszterelnöknek, az emberi erőforrások miniszterének és a köznevelési államtitkárnak címzett nyílt levelében.

A szakszervezet az MTI-hez is eljuttatott, Orbán Viktor kormányfőnek, Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek és Maruzsa Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkárának címzett levelében megismételte előző napi javaslatát, miszerint a kiesett iskolai napokat – csaknem két hetet – 2021. június 16-ától 30-áig lehetne bepótolni.

A PDSZ azt is követeli, hogy haladéktalanul fizessék ki a koronavírus-járvány miatt kiesett munkajövedelmeket, az ígért teljes táppénzt.

A szakszervezet egyszerűsítené a járvány okozta keresőképtelenség miatt kiesett keresetek kifizetésének “bürokratikus folyamatát”, hogy a dolgozók és családjaik ne egzisztenciális félelemként éljék meg a tesztelést. Ezzel a lépéssel nemcsak az oktatásban dolgozókat védenék, hanem mindazokat az egyéb, termelőágazatban dolgozókat is, akiknek a gyermekei így nem viszik haza a vírust – írták levelükben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A PDSZ nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz és kormánytagokhoz

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 79

More in Közoktatás
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
PDSZ: haladéktalanul rendelje el a kormány a téli szünetet!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul rendelje el a téli...

Szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira

Péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az...

Close