A PSZ ingyenes tesztelést, a veszélyeztetett pedagógusoknak távoktatást követel

A veszélyeztetett pedagógusoknak távoktatást, ingyenes tesztelést a járványügyi szakemberek által meghatározott időközönként, és a fertőzötteknek 100 százalékos táppénzt sürget a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményükben az érdekvédők azt írták, az őszi szünet után az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatás bevezetésére van szükség.

Követeléseik között – amelyeket egy koronavírussal fertőzött tanár halála kapcsán foglaltak össze – szerepel, hogy abban a közoktatási intézményben, amelyben megjelenik a vírus, azonnal rendeljenek el tanítás nélküli munkanapokat, és ha a megbetegedések száma nő, rendeljenek el tantermen kívüli oktatást.

Kiemelték: mindenki, aki oktatásban dolgozóként karanténba kerül, kapja meg a teljes fizetését, mint ahogyan Kásler Miklós miniszter bejelentette.

Kitértek arra is, hogy az őszi szünet után, novembertől az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatást kell bevezetni: az osztályokat két csoportra bontanák, az egyik összesen 3 napot járna iskolába, kettőt otthon tanulna, a következő héten cserélnének, így csökkenthető lenne a találkozások száma, ezáltal a fertőzés veszélye.

Felvetették azt is, hogy vezessenek nyilvános adatbázist arról, hány tanuló és hány oktatásban dolgozó került karanténba, hányan fertőződtek meg, kerültek kórházba, haltak meg a koronavírus-fertőzés következményeként.

Követelik azt is, hogy október 12-ig közölje a kormány, a közelgő őszi érettségi időszakában milyen biztonsági intézkedéseket tervez. A PSZ szorgalmazta, hogy ezek a biztonsági intézkedések legalább olyan szigorúak legyenek, mint a tavaszi érettségi időszakában.

A szakszervezet várja a kormány mielőbbi intézkedéseit, azok bejelentését a további tragédiák elkerülése érdekében – írták.

Forrás: MTI
Kép forrása: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A PSZ ingyenes tesztelést, a veszélyeztetett pedagógusoknak távoktatást követel

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 244