A Smart Tables projekt nyerte az ELTE innovatív hallgatói díját

Első helyezést ért el az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatán a Smart Tables pályázatával Sőnfeld Álmos, az ELTE IK hallgatója és csapata. A hallgatók egy szoftverfejlesztést automatizáló eszköz koncepcióját dolgozták ki.

Az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat célja az ELTE-s hallgatók saját, innovatív ötletein alapuló projektjeinek beindítása anyagi és szakmai támogatás nyújtásával annak érdekében, hogy elképzeléseiket a társadalom számára hasznos és piacképes megoldássá formálhassák. Kategóriai megkötés nem volt, az ELTE Innovációs Központ kiírására az ötletek bármilyen tudományterületről származhattak. A két fordulós kiválasztásnál fontos szerepet játszott az ötlet újszerűsége, innovációtartalma és megvalósíthatósága, valamint meggyőző előadása is. A legjobbnak ítélt csapatok 100.000–400.000 Ft közötti díjazásban és értékes különdíjakban részesültek.

A Smart Tables csapata egy olyan szoftverfejlesztést automatizáló eszközön dolgozik, amely az informatikai fejlesztések egy jó behatárolt spektrumát fedi le. Ezzel az eszközzel képesek lesznek egy olyan üzleti modellt létrehozni, amellyel egy informatikai fejlesztést igénylő vállalat életében a fejlesztés és a szolgáltatás igénybevétele az eddigiektől jelentősen eltér majd. Az informatikai fejlesztések jelentős százalékát képesek lesznek automatizálni, ezáltal a fejlesztési költséget, a szükséges időt és kompetenciát is közel nullára csökkenteni. Így lehetővé teszi, hogy az ügyfeleik havidíjas rendszerben érhessenek el informatikai fejlesztéseket.

 

 

Az idő- és költségigényes szoftverfejlesztések megkönnyítésére dolgoztuk ki felhő-alapú, platform-független automatikus szoftverréteg-generáló megoldásunkat – mondta el Fejes Arnold, aki csapata képviseletében vette át 2021-ben az ELTE Innovatív Hallgatója Díj I. helyezéséért járó elismerést. A megoldás kiváltja a programozói munka egy részét és a szoftveripartól kezdve az autógyártáson át a pénzügyi szektorig számos területen alkalmazható a gyakorlatban. A termék piaci bevezetéséhez a csapatnak – amelyben hárman a szoftverekkel, ketten pedig üzletfejlesztéssel foglalkoznak – tőkére van szüksége, ehhez most nagyban hozzájárul az ELTE innovációs díja is – fogalmazott az interjúban Fejes Arnold. A Smart Tables című projekt főpályázója Sőnfeld Álmos volt.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A Smart Tables projekt nyerte az ELTE innovatív hallgatói díját

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

DELAYED QUERY : /Adatok : 7db0f1eaf7d5c22bcf3e73485cf6ce07 Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "")

More in Felsőoktatás, Karrier
Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Debrecen
Két hét múlva hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

Két hét múlva, július 22-én hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, a hivatalos eredményváró rendezvényt...

Budapest élenjár az otthoni munkavégzés lehetőségeiben
10-ből 8 magyar továbbra is otthonról dolgozna

A megkérdezett magyar munkavállalók 69%-a dolgozott otthonról az elmúlt évben, és 84%-uk a jövőben is szívesen...

Close