A SofMedica egészségügyi oktató cég Magyarországon terjeszkedik

Az egészségügyi oktatásra szakosodott SofMedica vállalatcsoport Magyarországon terjeszkedik, a magyar egészségügyi piacon 5 millió eurós beruházást terveznek – közölte a társaság az MTI-vel.

Az MTI kérdésére a cég közölte, hogy a fejlesztést a robot technológiás program fenntartható fejlődésének támogatására szánják. Ennek keretében egy erős klinikai szakember csapatot építenek fel, több száz sebészt képeznek ki, helyi oktatási programokat szerveznek, szimulációs foglalkozásokat tartanak. A képzés egy részét kezdetben helyben, magyarországi kórházakban vagy más helyi képzési központokban végzik, később pedig egy saját képzési központ létrehozását tervezik.

A tájékoztatás szerint a képzések 2020 februárban megkezdődtek, és a következő 3 évben még tartanak.

A társaság szerint Magyarországon a páciensek várhatóan nagyon hamar élni fognak a robotsebészet előnyeivel.

Georgios Sofianos, a SofMedica Group vezérigazgatója a közleményben elmondta, céljuk a hosszú távú partnerség kiépítése, a magyarországi egészségügyi rendszer digitalizálásának felgyorsítása.

A SofMedica egészségügyre fókuszáló, oktatás-orientált vállalatcsoport, amely 1994-ben kezdte meg működését Európában, Romániában, Görögországban, Bulgáriában, Cipruson. A cég több mint 150 szakembert foglalkoztat, 2021-ben pedig mintegy 50 millió euró éves forgalomra számít.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A SofMedica egészségügyi oktató cég Magyarországon terjeszkedik

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 271

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás
Ingyenes élményinformatika kurzus indul az ELTE Informatikai Karán
Ingyenes élményinformatika kurzus indul az ELTE Informatikai Karán

A digitális technológia alaposabb megismerésére ingyenes nyilvános kurzust indít az ELTE Informatikai Kara tanároknak, hallgatóknak, középiskolásoknak,...

Újraindul a diplomamentő program
Ismét lehet tartani diplomaosztókat

Az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti...

Close