A versenyzők egyharmada volt lány egy országos digitális versenyen

Idén a mezőny egyharmada volt lány a Nagy Digitális Kaland elnevezésű országos, általános iskolásoknak szóló informatikai versenynek, amelynek célja, hogy fejlessze a gyerekek logikai képességét és algoritmikus gondolkodását.

Idén több helyszínen mintegy 1000 csapat részvételével rendezték meg az ország legnagyobb gyerekeknek szóló digitális csapatversenyét – írják közleményükben a szervezők.

A Digitális Tudásért Alapítvány által életre hívott verseny célja, hogy a gyerekek könnyebben eligazodjanak abban a digitális világban, amelybe beleszülettek. A logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetésen ebben az évben 3-4. és 5-6. osztályos csapatok diákjai versenyeztek egymással online.

A szervezők szerint azért fontos, hogy évről évre egyre több lány nevez a versenybe, mert a technológiai szakmákban, így a programozás területén is sok esetben még mindig elenyészően alacsony a női szakemberek aránya. Ennek támogatása céljából a versenyen például különdíjat kaptak a csak lányokból álló csapatok.

A Nagy Digitális Kalandhoz minden évben egyre több helyszín csatlakozik, idén Nyíregyházától Szombathelyig összesen 10 budapesti és 29 vidéki helyszínről jelentkezhettek be a gyerekek a versenybe.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A versenyzők egyharmada volt lány egy országos digitális versenyen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola
Az Európai Bizottság idén is támogatja a szükséghelyzetben lévők oktatását

Az Európai Bizottság 164 millió eurót (mintegy 52,5 milliárd forint) különített el a szükséghelyzetben lévők oktatásának...

Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba
Több mint tíz százalékkal nőtt idén a táborozók száma

Az előző évhez képest 10 százalékkal többen - várhatóan több mint 215 ezren - táboroznak majd...

Close