Több, állam által nyújtott támogatás és ösztöndíj válik adómentessé

Több, állam által nyújtott támogatás és ösztöndíj válik adómentessé az Országgyűlés döntése értelmében – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.

Az egészségügyben a Mihalicza-ösztöndíjat, a szakképzésben a Szabóky Adolf nevét viselő juttatást érinti az intézkedés. Utóbbi a hiányszakmákban végzettséget szerezni kívánó tanulók támogatását célozza nappali rendszerű képzésben. Szintén adómentessé válik az első sikeres nyelvvizsgához nyújtandó állami támogatás. A diákhitel esetében a második gyermeknél az állam elengedi a tartozás felét, a harmadik gyermek születésekor a teljes hitelösszeget, teljes mértékben adómentesen – ismertette. Szólt arról is, hogy adómentes lesz a munkáltató által a munkavállalónak a diákhitel törlesztéséhez kifizetett juttatás az előírt kötelező törlesztő-részlet erejéig – írja az MTI.

Rétvári jelezte: több módosító javaslatot is befogadtak, s az eredeti elképzelés kibővült. Szintén adómentes lesz az a pénzjutalom, ami az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért eredményért jár.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Több, állam által nyújtott támogatás és ösztöndíj válik adómentessé

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 65

More in Egyéb, Felnőttképzés, Felsőoktatás, Karrier, Közoktatás, Nyelvtanulás, Szakképzés
Szupergyors internet és wifi
Szupergyors internet és wifi-hálózat lesz a nevelési, képzési intézményekben

Megjelent a kormány határozata a digitális oktatáshoz szükséges iskolai sávszélesség biztosításáról, a belső wifi-hálózat kiépítéséről és...

SzakmaFÓRUM.hu új bejegyzés: Külföldön elismerik az OKJ-s bizonyítványt?

Külföldön nem mindenhol fogadják el az OKJ-s bizonyítványt, ezért érdemes igényelni Europass bizonyítvány-kiegészítőt. Az Europass bizonyítvány-kiegészítő...

Close