Állami támogatással lehet majd felnőttképzésben tanulni

A koronavírus-járvány miatt az állam gazdasági mentőintézkedésként támogatott képzéseken való részvételt fog lehetővé tenni. Azonnali, a vállalati leállásra reagáló képzéseket indít a kormány, amely a vállalatoknál éppen nem szükséges munkavállalókat továbbképzi vagy átképzi – jelentette be Palkovics László innovációs miniszter.

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam, kamatmentes felnőttképzési diákhitellel kiegészítve a tanulás ideje alatt a megélhetést.

Az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), „Vállalkozói Információ – Válaszok a vállalkozások számára a koronavírus helyzet kezelésére” néven indított portált, melyen a vállalkozásoknak szóló praktikus tanácsok mellett elérhető az államilag támogatott vagy ingyenes képzéseknek a listája is.

A képzések között vannak nyelvtanfolyamok, pénzügyi és programozóképzések is, de található szakács, lakberendező vagy kőműves tanfolyam is.

Palkovics László operatív törzs sajtótájékoztatója alapján a képzések mind távoktatásban lesznek megtartva.

A támogatás igénylésének feltételeit egyelőre nem tették nyilvánossá, így egyelőre nem tisztázott, hogy kik és mely tanfolyamokra kaphatnak majd 95 százalékos állami támogatást, valamint hogy milyen feltételei lesznek a 0 százalékos felnőttképzési diákhitelnek.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Állami támogatással lehet majd felnőttképzésben tanulni

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 117

More in Felnőttképzés, Karrier, Nyelvtanulás, Szakmák
Felsőoktatási kutatás: felkészültebbnek érzik magukat a magyar hallgatók a hazai, mint a nemzetközi munkavállalásra
Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat

75 ezer hallgatónak engedik el a nyelvvizsga-kötelezettséget a diplomához Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mai...

Audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus
Egy izgalmas és kevéssé ismert szakma – az audiológiai asszisztens és hallásakusztikus

Bár az első hallásvizsgálat már a születés után, az újszülött 0-4 napos korában megtörténik a kórházban,...

Close