K&H: az online játék is lehet a pénzügyi nevelés eszköze

Az online játékokba épített mikrotranzakció is lehet a pénzügyi nevelés eszköze a K&H Bank szerint; a pénzintézet ugyanakkor ezeknek a minimális összegű, a gyakorlatban kártyás fizetést jelentő vásárlásoknak a veszélyeire is felhívja a figyelmet, különösen a gyerekek esetében.

A pénzintézet az MTI-nek küldött közleményében hangsúlyozza, hogy már a legfiatalabbak körében népszerű online játékokban is egyre több a mikrotranzakciós lehetőség. Ezekkel a pár ezer, vagy legfeljebb csak néhány száz forintos tranzakciókkal újabb pályákat, kiegészítőket, jutalmakat vásárolhatnak a játékosok, folyamatos bevételhez juttatva így a fejlesztőket.

A bank azt javasolja a szülőknek, hogy minden egyes új játéknál nézzék meg, pontosan milyen tranzakciókat tartalmaz a játék, és ne adjanak korlátlan keretet a gyerekeknek a kiegészítők vásárláshoz. Az online játékok akár szerencsejátékokhoz hasonló ügyleteket is tartalmazhatnak – hangsúlyozták.

A pénzintézet szerint fejlesztheti viszont a pénzügyi tudatosságot, ha kis tételben, előre meghatározott összeggel – akár heti vagy havi szinten, vagy a zsebpénzük terhére – gazdálkodhatnak a gyerekek, így nem esnek a felelőtlen pénzszórás csapdájába. A szülőknek természetesen a legkisebb tranzakcióknál is ellenőrizniük kell a vásárlás célját – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

K&H: az online játék is lehet a pénzügyi nevelés eszköze

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 44

More in Közoktatás
Minősítési eljárás - Pedagógus életpályamodell
Béremelést és a pótlékokat ígér a pedagógusoknak az ellenzék

Nagyarányú, egyszeri béremelést és pótlékokokat ígérnek a pedagógusoknak az ellenzéki pártok. A szocialista Kunhalmi Ágnes csütörtökön,...

Fontos határidő: március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat
MÁV: már a téli szünetben is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel

Már a téli szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain...

Close