Az egyik legkeresettebb szakma, melyhez érettségi sem kell – A legfontosabb tudnivalók a targoncavezető OKJ képzésről

Targoncavezető képzések mindössze 2 hónap alatt elvégezhetőek, és OKJ-s végzettséggel az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén is könnyen el lehet helyezkedni. A végzett szakemberek nem csak Magyarországon, hanem külföldön is rendkívül keresettek. Ráadásul ezekhez a tanfolyamokhoz érettségi sem kell, elég a nyolc általános. Nem csoda, hogy a legkeresettebb szakmák között szerepel a targoncavezető.

Az Apave Akadémia összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a képzéssel kapcsolatban.

A targoncavezetőkre számos területen szükség van, éppen ezért könnyen lehet állást találni a képzés megszerzése után. A targoncakezelői bizonyítvánnyal többek közt csomagolóüzemekben, gyárakban, raktárakban, nyomdákban és áruházakban is el lehet helyezkedni.

A raktárakban a targoncavezetés előfeltétele egy targoncavezető tanfolyam elvégzése. Ahhoz, hogy valaki targoncavezető legyen egyrészt OKJ-s bizonyítvány szükséges, másrészt a gépkezelői jogosítvány megszerzése.

A képzett szakemberekre külföldön is nagy kereslet van, ezért érdemes az OKJ-s bizonyítvány megszerzése után Europass bizonyítványt is igényelni, mely megkönnyíti a külföldi munkavállalást. A külföldi munka természetesen maga után vonja a nyelvtudást is, hiszen ebben a szakmában kiemelten fontos az értő kommunikáció.

A targoncavezetés elsajátításával nem csak férfiak, hanem nők is próbálkoznak: jellemzően azok, akiknek munkakörük betöltése okán és munkafeladataik elvégzéséhez elengedhetetlen a targoncavezető végzettség.

A KAV gépkezelő vizsga – más néven hatósági vizsga, ahol a jogosítványt szerzi meg a felnőttképzésben résztvevő – letételéhez OKJ tanfolyam elvégzése is szükséges. Az OKJ képesítés egy szakmát ad, a KAV vizsga pedig ahhoz a jogosítványt.

„Az OKJ változásával a Targoncavezető képzés is kikerült a képzési jegyzékből. A jelenlegi formában már csak 2020. december 31-ig oktathatják a szakmát a felnőttképzők.” – hívja fel a figyelmet közleményében az Apave Akadémia.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az egyik legkeresettebb szakma, melyhez érettségi sem kell – A legfontosabb tudnivalók a targoncavezető OKJ képzésről

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 230

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
A világ vezető együttműködési platformját tesztelik a magyar informatikai szakképzésben
Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

Az idei tanévtől, a megújuló szakképzéssel együtt, elindul az új szakképzési ösztöndíjrendszer is, amelynek célja, hogy...

OKJ tanfolyam
Mi lesz veled OKJ?

Teljesen átalakulnak az OKJ képzések, aminek következtében már csak december 31-ig indíthatnak felnőttképző intézmények OKJ-t. A...

Close