Az Erasmus + programban részt vevőknek vonzóbbak a karrierlehetőségeik


Az Erasmus+ program résztvevőinek vonzóbbak a karrierlehetőségeik, a programban részt vevő egyetemek pedig jobb helyzetben vannak ahhoz, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci igényeknek – jelentette ki az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa az oktatási program hatását mérő jelentés bemutatásakor.

Navracsics Tibor elmondta, az Erasmus+ program lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy helyt álljanak a modern munkaerőpiacon és a mindinkább összetett társadalomban.

A jelentés szerint az Erasmus+ segíti a diákokat abban, hogy megtalálják a kívánt életpályát és gyorsabban állást találjanak. Külföldi tapasztalataiknak köszönhetően meg tudják változtatni tanulmányaikat, hogy azok jobban illeszkedjenek törekvéseikhez, legtöbbjük a diplomaszerzéstől számított három hónapon belül elhelyezkedett.

Mint írták, az együttműködési projektek a részt vevő egyetemek többségét felkészítette a digitális átalakulásra. Az új technológiák, valamint az innovatív oktatási és tanulási módszerek alkalmazása hozzájárult az egyetemek nemzetközi együttműködési és innovációs kapacitásának erősítéséhez. A részt vevő egyetemek nyitottabbak arra, hogy a vállalati szféra munkatársait is bevonják az óráikba – közölték.

2014 és 2018 között több mint 2 millió felsőoktatásban részt vevő diák és oktató tanult, gyakornokoskodott, illetve tanított külföldön az Erasmus+ program keretében. Ugyanezen időszakban mintegy ezer felsőoktatási intézmény közötti Erasmus+ stratégiai partnerség, valamint 93, egyetemek és vállalkozások közötti tudásfejlesztési szövetség részesült uniós finanszírozásban – tették hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az Erasmus + programban részt vevőknek vonzóbbak a karrierlehetőségeik

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 170

More in Felsőoktatás, Karrier, Nyelvtanulás
Egyetemi jelentkezés
Új módszerekre van szükség a felsőoktatásban

Új módszerekre, például projektpedagógiára van szükség a 21. századi felsőoktatásban - vélekedett a területért felelős helyettes...

Sokaknak nincs nyelvvizsgája
Ősztől jön a nyelvtanulási diákhitel

Ősztől már nyelvtanuláshoz is igényelhetnek félmillió forint diákhitelt azok a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók, akik a...

Close